//

Благодійна акція БФ "Карітас ": "Шкільний портфелик 2012"

“Канцтовари, шкільне приладдя - це неоціненна допомога для нашої родини – в минулих роках син та дві донечки  вже отримували портфелики від Карітасу, -- зауважує  мама Люба . -- Мій чоловік довго не мав постійної роботи, займався ремонтами. Портфелики, шкільне приладдя та  канцтовари неабияка підтримка для нашої багатодітної родини”.

 

Цього  року іде до школи наш 6-річний син Володя. Він дуже відповідальний і стриманий. Минулого року Володя захворів і після хвороби замкнувся у собі. Цілий рік у садочку ні з ким не розмовляв. Від малку Володя любить спорт, займається у дитячій спортивній школі. Його найбільша гордість — медаль за 2-ге місце у естафеті між командами. Хлопець охоче демонструє усім  гостям свою медаль  із грамотою і гордо усміхається. 

 

Разом з татом і мамою семеро діток живуть у чужій однокімнатній квартирі.  Як солдати в казармі, ціла родина спить разом на одному величезному ліжку. Місця для великого стола у квартирці немає, діти звикли їсти, сидячи з тарілками на ліжку. Не дивлячись на спартанські умови життя, діти надзвичайно дружні, виховані й акуратні. У помешканні родини не побачиш ні розкиданого оядгу, ні іграшок. Усе на своїх місцях. “Я люблю порядок і дисципліну, діти змалку знають, що не можна нічого розкидати і треба за собою збирати всі іграшки”, -- каже багатодітна мама Люба, якій усього 34 роки.

 

Першокласник Володя – один із багатьох  дітей для яких БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» організовує  свято Першого портфелика. Вже стало доброю  традицією  громади м. Івано-Франківська підтримувати дітей - першокласників з родин, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Також  Карітас, за зверненнями батьків, забезпечує  шкільним приладдям та канцтоварами  учнів  старших класів, родичі, опікуни, яких не мають фінансових можливостей належно підготувати їх до школи. З 2004 року  допомогу у  вигляді портфеликів,  шкільного приладдя та канцтоварів  отримало 760 дітей - сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, які виховуються в кризових та малозабезпечених сім’ях.

 

Кожного року в серпні  місяці працівники Карітасу організовують збір благодійних пожертв, до якого приєднуються  жителі міста, парфіяни Української –Греко – Католицької церкви, представники приватного  бізнесу.  За  отримані пожертви   в 2012 році планується  підтримати близько 100 дітей  їз  соціально  незахищених  сімей,  батьки яких  невзмозі придбати ранці, рюкзаки, гарні кольорові зошити та інше шкільне приладдя, одяг, взуття, необхідні для  шкільних занять.

 

Свято Першого портфелика  відбудеться 23 серпня 2012 року:

12.00 – Молебень  в церкві Успіння Пресвятої Богородиці с. Крихівці

13.00 -  урочисте вручення портфеликів в приміщенні БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» (вул Крихівецька,102 с. Крихівці).

Просимо Вас не залишитися байдужим до  потреб дітей   сиріт,  напівсиріт, інвалідів, із багатодітних та малозабезпечених  сімей.

Благодійні пожертви просимо перераховувати:
р/р2600805250617в ПАТ «Кредобанк»
МФО325365, код 13652164
призначення платежу “Благодійна пожертва для  акції «Перший портфелик»

Канцтовари, шкільне приладдя  приймаються  в  БФ “Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ” за адресою  вул.Лесі Українки, 1, тел. 50 25 46.

З запевненням молитов,

о Володимир Чорній  
Директор
БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ»

 

Джерело: if-eparchia.org.ua