//

Більше 500 дівчат-християнок викрадені в Єгипті після революції

У Єгипті кількість викрадень і насильницьких навернень в іслам коптських дівчат зросло після зміни режиму, пише The Christian Post, цитуючи доповідь неурядової організації Association of Victims of Abduction and Enforced Disappearance (AVAED).


З січня 2011 р. зареєстрували 500 випадків викрадень. Вік більшості зниклих – від 12 до 14 років.
Доповідь «Скажи моїй мамі, що я сумую за нею» складений на замовлення Міжнародної християнської солідарності. Його авторами є ад'юнкт-професор  університету  Джорджа Вашингтона Мішель Кларк і борець за права коптів Надя Гейлі. Вони описують також випадки погроз або фізичного насильства, які можуть передувати факту викрадення.

 

«У кожній єгипетській провінції існує салафітськая організація, яка займається викраденням християнських дівчат. У салафітів є спеціальні будинки, де вони тримають таких дівчат. Коли про викрадення повідомляють в поліцію, поліцейські доповідають салафітам  і жертву перевозять в інший будинок і т. д., так що слід її втрачається», – йдеться в доповіді.


На думку члена Middle East Freedom Forum Магді Халіл, викрадення і  навернення в іслам коптських дівчат в Єгипті є організованим і спланованим процесом.


За матеріалами www.sedmitza.ru