//

Більше 50 випадків насильства щодо християн з боку буддистів зафіксовано в цьому році на Шрі-Ланці

Християнські громади та їхні лідери регулярно піддаються нападам на Шрі-Ланці. У цьому році скоєно більше 50 акцій насильства, в яких брали участь буддійські ченці, повідомляє Morning Star News. Спираючись на підтримку чиновників, нападники, як правило, залишаються безкарними.


Повідомляється про руйнування 2 церков на Шрі-Ланці, спровокованих буддистами. Перше відбулося 9 грудня. Нападники поранили пастора і 2 поліцейських. Друге мало місце 7 вересня, але інформація в ЗМІ про нього раніше не надходила. У будівлю церкви в м. Карусал полетіли петарди і камені. Єпископ Маннар Райяппу Йосип, який очолював службу, і двоє віруючих, були поранені.


Маючи значний досвід політичної боротьби, буддійські ченці на Шрі-Ланці постійно зміцнюють свої соціально-економічні позиції, домагаючись від уряду бажаних поступок на користь сангхи (буддійська спільнота - прим.КО). Підвищення соціальної та політичної ролі сангхи веде до загострення релігійно-етнічних протиріч на острові.


Переслідуванням піддаються на тільки християни, але й представники інших релігій. Наприклад, в червні уряд під тиском буддійських ченців зажадав закрити 50-річну мечеть в центрі міста Дамбулла.


За матеріалами: http://www.sedmitza.ru