//

Більше 40 випадків насильства щодо християн зареєстровано в індійському штаті Карнатака в цьому році

 Карнатака продовжує залишатися одним з штатів Індії з найвищим показником випадків насильства щодо християн, пише International Christian Concern. Більше 40 актів антихристиянського насильства офіційно зареєстровано в Карнатаці в цьому році.


Випадки дискримінації і насильства відбуваються щотижня. Християнам забороняють брати участь у богослужінні, звинувачуючи їх у насильницьких наверненнях індусів в християнство. Карнатака є одним з тих штатів, де діє закон проти насильницьких навернень індусів в інші релігії.


За неофіційними даними, які надають правозахисні християнські організації, такі як «Глобальна рада індійських християн», кількість випадків дискримінації та насильства обчислюється сотнями.


Часті напади породжують почуття беззахисності у християн, які становлять, за різними даними, від 1.6% до 4% від 61.1-мільйонного населення штату.


Нападники, як правило, є членами націоналістичних рухів - Бхаратія джаната парті, Раштрія сваямсевак Сангх і ін., які вважають, що індус може сповідувати тільки індуїзм.


У минулому році, за інформацією The Global Council of Indian Christians, в Карнатаці було зареєстровано 49 випадків насильства та дискримінації щодо християн. 6 з них було скоєно в період між Різдвом і Новим роком

 

За матеріалами www.sedmitza.ru