//

Бідність - найбільша болячка Аргентини

"Бідність, як і раніше, є найбільшою болячкою Аргентини, хоча для боротьби з цим явищем розроблено багато проектів, до яких долучається Церква. Натомість існує нагальна потреба соціального діалогу для подолання атмосфери конфронтації, яка загрожує згуртованості нації."Таким чином, єпископ Хорхе Касаретто, котрий  в аргентинському єпископаті відповідає за суспільне служіння, підсумував І Національний конгрес соціальної доктрини Церкви, що відбувся в Росаріо (6-8 травня). Зустріч за участю 1,5 тисячі осіб єпископат готував два роки, а організували її у зв'язку з 200-ю річницею незалежності Аргентини.

 

Учасників конгресу привітав Папа Бенедикт XVI, закликаючи вірних до більшої діяльності на користь справедливості та миру. Також він вказав на потребу сприяння всебічному розвитку та викоріненню бідності, і одночасного поширення знань Церкви у соціальному вченні суспільства. Це є особливим завданням для католицьких мирян. "Учні Ісуса мають щораз більше поєднувати доктринальну підготовку з потребами і викликами сучасного світу – читаємо в папському документі. – Вони мають також зростати в святості та стосунках з Богом, тому що любов є дороговказом для соціального вчення Церкви, яка спонукає людей іти дорогою правди, миру та розвитку".

 

У кінцевому повідомлення учасники І Національного конгресу соціальної доктрини Церкви в Аргентині закликали всіх віруючих до "нового бачення справедливості та солідарності". Вони також закликали до розвитку політики підтримки "пільг для бідних". "Усі аргентинці мають зміцнювати взаємне братерство, щоб пробудити відповідальність за спільне благо, як вираз суспільної згоди, корисної для розвитку всіх і кожного", – йдеться в повідомленні.

 

За матеріалами: radiovaticana