//

Без віри неможливо зрозуміти Європу

Не знаючи змісту віри, Біблії, історії спасіння, християнської моралі й етики, Церкви, неможливо зрозуміти майже нічого про історію та культуру нашої країни, – сказав Архиєпископ Барселони, кардинал Луїс Мартінес Сістач, отримуючи титул почесного доктора Папського факультету теології у Варшаві.


Вручення титулу почесного доктора Папського факультету теології у Варшаві кардиналові Луїсу Мартінесу Сістачеві, відомому адвокатові-каноністу, відбулося 6 листопада у Варшаві в присутності ректорів вузів столиці. Промову виголосив варшавський допоміжний єпископ Тадеуш Пікус.


– Цей шанований каноніст і сучасний євангелізатор особисто брав участь у соціальному, міжконфесійному та міжрелігійному діалозі, використовуючи своє знання закону та пастирську обачність в організації громадського порядку. Це особливо важливо в країні, яка має дуже багату історію і переживає багато потрясінь, – сказав єпископ Тадеуш Пікус, докладно описуючи етапи священичого життя кардинала Сістача.


Урочистість супроводжувалася промоцією книжки кардинала Луїса Мартінеса Сістача «Товариство вірних».
"Ідентичність Європи є незрозумілою без християнства. Християнські корені Польщі, як і Європи, є живі та живучі й дали цінні плоди в минулому, дають навіть сьогодні та муситимуть дати їх ще більше в майбутньому", – сказав кардинал Луїс Мартінес Сістач, отримуючи титул почесного доктора Папського факультету теології у Варшаві. – "Це означає, що абсолютно необхідно мати відповідне знання змісту християнства, яке пронизує нашу культуру і нашу ідентичність. Без цього знання ми не будемо знати, хто ми, звідки прийшли і куди ми йдемо. Це одна з найважливіших причин, для якої необхідним є, щоб учнів вчили католицької релігії. Не знаючи змісту віри, Біблії, історії спасіння, християнської моралі й етики, Церкви, неможливо зрозуміти майже нічого про історію та культуру нашої країни. Якщо хтось не знає або не цінує себе, не може прийняти, ані провадити діалогу з тим, хто досконало знає, ким він є", – сказав Архиєпископ Барселони, наголосивши, що релігія має право бути присутньою у суспільному житті, а віряни – творчо і публічно її поширювати.


За матеріалами: warszawa.gosc.pl