//

Бенедиктинський абат Ноткер Вольф попередив про настання кризи демократичної свідомості

У статті, надрукованій на сторінках австрійського католицького журналу «Treffpunkt» єрарх каже, що існує «небезпека для громадян, оскільки люди ще не розуміють усієї серйозності проблеми».

 

Абат звертає увагу на те, що зараз у європейських країнах політики прагнуть втягнути людей у вирішення багатьох проблем, проте, часто ці проблеми стосуються приватних інтересів і не мають нічого спільного із загальним благом нації. «Нам пропонують фейсбукову демократію», – пише о. Вольф.

 

Єрарх зазначає, що бути християнином можна в спільноті людей, і «ми, як частина суспільства, несемо відповідальність за майбутнє Європи». «Сьогодні люди шукають орієнтирів, бажають слухати Церкву і бути вислуханими. У пастирській діяльності слід підкреслювати, що Церква «не ставить обмежень, але відкриває двері правді».

 

На запитання, що можуть навчити монахи сучасну людину, абат зазначив, що вони перебувають у стані рівноваги і радості в повсякденному житті і навіть перед лицем смерті. «Чування в Бозі дає орієнтири і можливість володіти собою, а це може стати прикладом для усіх вірних», – сказав о. Вольф.


За матеріалами Ватыканскае радыё