//

Бенедиктинка Maрія Луіза Проспері – нова блаженна у Католицькій Церкві

Під час недільної зустрічі з вірними, Бенедикт XVI висловив свою радість щодо бeатифікації Maрії Луізи Проспері. Нова блаженна жила ще у першій половині XIX ст., вона вступила до бенедиктинського монастиря у Сполето, в центральній Італії, а коли їй було 38 років, то сестри обрали її своєю настоятелькою. І згодом монахині-бенедиктинки повторювали свій вибір чотири рази, тому блаженна Марія Луїза вершила це служіння упродовж 10 років, аж до своєї смерті 1847 року.

 

Беатифікація відбулася 10 листопада у соборі Сполето. Від імені Папи її очолив префект Конгрегації з канонізації святих, кардинал Анджело Амато.

 

«Мати Марія Луїза була жінкою, закоханою в Бозі, – сказав італійський кардинал. – У прагненні до досконалості в монашому житті вона керувалася своєю вірою. І під натхненням Святого Духа віра привела її на чисті води Божої любові. Віра сильна, стійка, безмежна підносила блаженну бенедиктинку до вершин Божих таємниць. Здавалося, що вона бачить очима віри те, в що ми віримо. Сьогодні, як ніколи раніше, Церква та суспільство потребують людей охрещених, священиків і богопосвячених осіб, які були б святими, веселими, радісними й сповненими віри».


За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va