//

Бенедикт XVI зустрівся з єпископами Індії

9 вересня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції делегацію індійських єпископів, яка прибула в Рим з візитом "ad limina apostolorum". Святіший Отець звернувся до єрархів з короткою промовою, в якій відзначив, що Індія є країною, в якій діє велика кількість католицьких установ, через благодійну та освітню діяльність яких виражається любов Бога до людини.

 

"Через діяльність багатьох парафій, шкіл, дитячих будинків, а також лікарень та амбулаторій, Церква робить дуже цінний внесок в благополуччя не тільки католиків, але і всього індійського суспільства", - підкреслив Папа.

 


Особливу увагу Святіший Отець звернув на важливий внесок у виховання громадян, який роблять католицькі освітні установи. "Я закликаю вас продовжувати нести ті істини, які необхідні для спасіння душі людини та формування потенціалу для розвитку справедливого і процвітаючого суспільства», - сказав Бенедикт XVI.

 

Папа звернув увагу на необхідність підвищення рівня освіти тих, хто навчає від імені Церкви. "Вони мають особливі обов'язки ближче знайомитися з католицьким вченням, мати здатність відповідати на питання, характерні для нашого часу, і завжди черпати з нескінченного джерела інтелектуальної спадщини Церкви", - сказав Святіший Отець. Папа зазначив, що тим, хто бере участь в освітньому процесі необхідно завжди поглиблювати своє особисте знайомство з Ісусом Христом, свідчить про Його любов і не судити світ, але пропонувати шлях для його спасіння.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые