//

Бенедикт XVI зустрівся з учасниками конгресу душпастирства іноземних студентів

2 грудня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції учасників ІІІ Всесвітнього конгресу душпастирства іноземних студентів, організатором якого є Папська Рада у справах мігрантів та подорожуючих. Папа зазначив, що тема форуму "Іноземні студенти і зустріч культур", є дуже актуальною і важливою в сучасному світі, де "зустріч культур є однією з фундаментальних реальностей нашої епохи і майбутнього людства і Церкви".

 

"Зустріч культур в університетських колах має бути підтримана, і будуватися на фундаменті людських і християнських принципів, універсальних цінностей, щоб допомагала зростати новому поколінню, здатному до діалогу і проникливості, яке б сприяло розширенню поваги та співпраці заради миру і розвитку", – сказав Папа.

 

Святіший Отець висловив упевненість, що "іноземні студенти мають здібності до того, щоб завдяки своєму інтелектуальному, культурному та духовному вихованню стати справжніми головними дійовими особами більш людського світу". Для виконання цього завдання Папа закликав сприяти не лише підвищенню професійної кваліфікації студентів, а також допомагати їм бути здатними відповідати на питання про щастя, сенс і повноту серця людини.

 

"Молоді християни, що походять з різних культур, але належать до єдиної Христової Церкви, можуть показати, що Євангеліє – це Слово надії і спасіння для людей кожної культури, віку та епохи", – сказав Бенедикт XVI.

 

У ІІІ Всесвітньому конгресі душпастирства іноземних студентів бере участь близько 135 делегатів з 36 країн Європи, Америки, Азії, Африки та країн Близького Сходу. Серед них близько 30 студентів. Особливість зустрічі у тому, що її учасниками є не лише католики, але і православні, англікани і лютерани.

 

За матеріалами Радыё Ватыкана