//

Бенедикт XVI зустрівся з Митрополитом Іларіоном

16 жовтня, після засідання Синоду Єпископів, Папа Бенедикт XVI зустрівся з Митрополитом Іларіоном, главою Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату, який, до речі, виступив з промовою на єпископській асамблеї. Православний єрарх передав привіт Папі від Патріарха Московського і всієї Русі Кіріла.


У бесіді з Понтифіком він торкнувся «широкого коло питань». Митрополит поділився своїми враженнями від зустрічі Синодальної комісії з біблійно-богословських досліджень, яка пройшла незадовго до зустрічі з Понтифіком, висловивши «надію на розвиток відносин між Російською Православною і Римо-Католицькою Церквою в області богословських досліджень».


Митрополит Іларіон у розмові з Папою із занепокоєнням розповів про «осквернення християнських святинь в різних країнах», зокрема про «акт вандалізму, який стався в храмі Христа Спасителя». «Папа Бенедикт XVI, - за заявою Патріархії - висловив свою солідарність з Російською Православною Церквою щодо цього питання і своє здивування реакцією деяких ЗМІ на ці події». Митрополит Іларіон відзначив, що «захист християнського населення на Близькому Сході і в інших країнах, де воно стикається з дискримінацією та насильством, є спільним завданням православних і католиків».


За матеріалами be.radiovaticana.va