//

Бенедикт XVI зустрівся з Генеральним директором FAO

14 червня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції Генерального директора Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) Жозе Граціано да Сільву. Глава FAO зустрівся також з кардиналом Держсекретарем Тарчізіо Бертоне та секретарем по відносинах з державами Архиєпископом Домініком Мамберті.

 

"В ході сердечної бесіди була відзначена діяльність Ватикану і Католицької Церкви у сфері боротьби з голодом і бідністю, особливо на африканському континенті, і висловлено занепокоєння тривожною ситуацією, пов'язаною з продовольчою безпекою в світі", - йдеться в спеціальному повідомленні Святішого Престолу. В ході зустрічі зазначалося, що, незважаючи на достатність продовольчих ресурсів у світі, зберігаються перешкоди економічного, соціального та політичного порядку, які не дозволяють зробити цього.

 

"Було висловлено побажання, щоб сільськогосподарський сектор знову придбав першорядне значення в стратегіях розвитку, а також здійснювалося сприяння стійким моделям сільськогосподарського виробництва та харчового споживацтва, які гарантували велику справедливість і ефективність в управлінні харчової системою", - йдеться в повідомленні Святішого Престолу.

 

За матеріалами: radiovaticana.org