//

Бенедикт XVI зустрівся у Ватикані з юдейським равином

Головний равин поселення Ефрат на Західному березі річки Йордану Шломо Ріскін, канцлер Центру єврейсько-християнського взаєморозуміння і співпраці (абревіатура CJCUC), зустрівся з Папою Бенедиктом XVI у Ватикані, після закінчення традиційної Папської аудієнції "по середах", щоб розповісти понтифікові про діяльність очолюваноїни ізраїльської групи християнсько-іудейської співпраці. "Ми приймаємо заклик Вашої Святості, - сказав він, - проявляти солідарність з нашими християнськими братами і сестрами і виступати на їх захист". За словами равина, CJCUC прагне полегшити важке становище багатьох християн в Ізраїлі, а також робить зусилля, щоб налагодити іудейсько-християнський діалог з питань віровчення. "Ми повинні співпрацювати", - сказав у відповідь Папа.

 

Зі свого боку, виконавчий директор CJCUC Давид Неркрутман відзначив, що євреї, будучи у Святій Землі більшістю і маючи справу з релігійними меншинами, повинні керуватися біблійною заповіддю: "Полюби приходня в твоїй землі". А оскільки потреби і проблеми у різних релігійних громад Ізраїля специфічні, то і підхід до них повинен розрізнятися. CJCUC прагне зрозуміти саме проблеми християнської спільноти і стати для християн партнером по діалогу, якому довіряють.

 

Равин Ріскін інформував Святішого Отця і про ще один напрям діяльності своєї організації. CJCUC прагне допомогти християнським паломникам, що відвідують Ізраїль, більше дізнатися про іудейське коріння власної віри. Один з таких проектів обнародуваний на сайті CJCUC: на березі Галилейського озера планується побудувати навчальний центр, де б християни могли вивчати історичні підстави власної віри, біблійну історію і археологію, а також познайомитися з історією Ізраїля та його сьогоденням.

 

 

За матеріалами sibcatholic.ru