//

Бенедикт XVI вручив провідникам близькосхідних Церков Апостольське повчання «Ecclesia in Medio Oriente»

Простора набережна, що простягається між туристичним портом і центром столиці Лівану, прийняла у неділю 16 вересня 2012 р., понад 350 тисяч осіб, що взяли участь у Євхаристійному богослуженні, яке очолив Вселенський Архиєрей, під час якого відбулось урочисте врученням Апостольського Повчання за підсумками Спеціальної Асамблеї Синоду Єпископів для Близького Сходу, яке Святіший Отець Бенедикт ХVІ підписав у п’ятницю в соборі святого Павла в місцевості Гарісса біля Бейруту.

 

На цьому побережжі відправляв Службу Божу також і блаженний Іван Павло ІІ, коли відвідував Ліван у травні 1997 року.

 

Гігантські телеекрани дозволили учасникам богослуження, що знаходились далеко від престола і тим, яким уже не знайшлось місця на відведеній площі, краще слідкувати за Службою Божою, яка велась арабською, французькою та латинською мовами, а прохання вірних, крім цих, ще й вірменською, грецькою та англійською.

 

У богослуженні співслужили патріархи східних католицьких Церков, 300 єпископів, тисячі священиків. Був присутній президент країни Мішель Сулейман, що є католиком і належить до маронітської Церкви, як також численні представники уряду та влади.

 

Наприкінці Євхаристійного богослуження архиєпископ Нікола Етеровіч, Генеральний Секретар Синоду Єпископів, подякував Папі за післясинодальне Апостольське повчання, запрошуючи тепер вручити його. «Дорогі брати й сестри Лівану та Близького Сходу, – звернувся з цієї нагоди Бенедикт XVI, – бажаю, щоб це Апостольське повчання була для вас провідником на складних та різнородних шляхах, на яких вас випереджує Христос. Нехай же спільність у вірі, надії та любові зміцниться у ваших країнах та в кожній громаді, щоб вчинити видими ваше свідчення, яке ви даєте Святому Триєдиному Богові, Який наблизився до кожної людини!»

 

Святіший Отець вручив Апостольське повчання «Ecclesia in Medio Oriente» католицьким Патріархам Близького Сходу, Президентам Єпископських Конференцій, що діють в регіоні та представникам духовенства і мирян.

 

Урочиста відправа закінчилася проказуванням молитви «Ангел Господній», перед яким Папа повторив свій неодноразовий заклик до припинення насильства та шукання практичних розв’язок для існуючих конфліктів, які шануватимуть гідність кожної людини, її права та релігію, та вручив мир на цих землях під опіку Пресвятої Богородиці, Покровительки Лівану.

 

Джерело: Радіо Ватикан