//

Бенедикт XVI вручить "Нобелівську премію в галузі теології"

20 жовтня, під час Синоду Єпископів, присвяченого темі нової євангелізації, Бенедикт XVI вручить двом богословам, імена яких будуть названі пізніше, "Премію Ратцінґера" - нагороду, яка носить ім'я Понтифіка і метафорично називається "Нобелівською премією в галузі богослов'я". "Премія Ратцінґера" вручається вже другий рік поспіль тим ученим, які внесли найбільший внесок у розвиток богослов'я, а її засновником є "Ватиканський фонд Йозефа Ратцінґера - Папи Бенедикта XVI". У минулому році відбулося перше вручення "Премії Ратцінґера". Її лауреатами стали італієць Манліо Сімонецці, професор стародавньої християнської літератури,  о. Олегарійо Гонзалез де Кардедаль з Іспанії, який написав багато книг з систематичної теології, і о. Максиміліан Гейм з Німеччини, який з 2007 р. є професором фундаментальної і догматичної теології в університеті Хайлігенкройц.

 

До складу наукового комітету, який вибирає найбільш відповідних кандидатів на здобуття премії, входять кардинали Каміла Руїні, Тарчізіо Бертоне та Анджело Амато та інші єрархи та науковці.

 

Кардинал Руїні розповів, що "Премія Ратцінґера" може вручатися і не католикам, які  мають великі заслуги в науці або тільки починають свою кар'єру в області теології, "але вже продемонстрували строгість і любов до своєї праці.

 

За матеріалами radiovaticana.org