//

Бенедикт XVI: визнати внесок жінок у розвиток суспільства

У березні Папа закликає молитися за те, щоб "гідно визнавався у всьому світі вклад жінок у розвиток суспільства". Таким чином Бенедикт XVI підкреслює вклад "жіночого генія" в життя Церкви і всього світу, повідомляє Радіо Ватикану.

 

"Я думаю, що заклик Святішого Отця звернути більше уваги на гідність жінок є свідченням його глибокої інтуїції, адже сьогодні їх роль як ніколи недооцінюється", – вважає Кьяра Аміранте, засновниця руху "Нові горизонти", створеного за згодою Святого Престолу для боротьби з соціальними проблемами та сприяння новій євангелізації. "Те, що характеризує жінок – це їх особлива увага до проблем потребуючих, прагнення до солідарності, незвичайна здатність піклуватися про інших. Однак, сучасна ситуація жінок є досить драматичною. Досить згадати про існуючу секс-індустрію, порнографію. Статистика говорить нам про 320 млн. зґвалтованих дівчат і жінок. Ці дані не можуть залишити нас байдужими і нагадують про те, що треба знову повернути жінку на те місце, яке їй належить по праву, відкрити заново її гідність і не вважати її лише об'єктом для задоволення і бажання", – зазначила Кьяра Аміранте.

 

Католицька активістка зазначила, що жінки допомагають повернути любов у життя сімей, суспільства і самої Церкви. На її думку, сьогодні варто відкрити глибоке значення "жіночого генія" і саме на це звертає нашу увагу молитовне намірення Святішого Отця.