//

Бенедикт XVI висловив співчуття Церкві в Білорусі

Бенедикт XVI надіслав телеграму співчутття на ім'я єпископа Гродненського Олександра Кашкевича, голови Конференції католицьких єпископів  Білорусі у зв'язку з кончиною кардинала Казімєжа Свьонтека.

 

"З великим болем я прийняв новину про смерть Архиєпископа-емерита Мінсько-Могильовського і колишнього Апостольського Адміністратора Пінської єпархії кардинала Казімєжа Свьонтека. Возношу молитви до Бога, щоб Він дав вічний спочинок цьому ретельному і щирому пастирю ", - написав Папа. "Я духовно єднаюся з болем єпархіальної громади, в якій він з великою турботою вершив своє єпископське служіння. Я згадую про відважне свідчення, яке він дав Христу і Його Церкві в особливо важкі часи, а також про ентузіазм, з яким працював заради духовного відродження своєї країни ", - написав у телеграмі Бенедикт XVI.

 


Папа висловив співчуття також Архиєпископу Мінсько-Могильовської та Апостольському Адміністратору "Ad nutum sanctae sedis" Пінської єпархії, Митрополиту Тадеушу Кондрусевичу, всьому білоруському єпископату, монашим спільнотам і всім віруючим, "яких кардинал дуже любив і яким служив від щирого серця". "Посилаю вам своє апостольське благословення, як символ віри і християнської надії в Воскреслому Господі", - написав у своїй телеграмі Святіший Отець.
 

За матеріалами: Ватыканскае радые