//

Бенедикт XVI видав Апостольські листи, присвячені новим Докторам Церкви

8 жовтня Бенедикт XVI видав два Апостольських листи, присвячені новим Докторам Церкви - св. Івану Авільському і св. Хільдеґарді Бінґенській.. Папа підкреслив незвичайну гармонію Хільдеґарди, з якою свята поєднувала навчання Церкви із повсякденним життям, інтелектуальні якості зі здатністю проникнути в містичну реальність. Навчання св. Хільдеґарди, за словами Понтифіка, відзначається "пам'яткою своєї глибини і точністю інтерпретації, а також оригінальністю і способом бачення". Її натхнення лежить в «інтелектуальній любові", і виділяється свіжістю і глибиною в спогляданні таємниці Пресвятої Трійці, Утіловлення, Церкви і людства. Так охарактеризував життя і навчання німецької святої у своєму Апостольському посланні Бенедикт XVI. Понтифік наголосив на важливості додання титулу Доктора Церкви св. Гільдеґарді "як жінці, як наприкладу цінностей жіночності в Церкві".

 

Другий Апостольський лист Понтифік присвятив св. Івану Авільскому, який також, як і св. Хільдегарда, був оголошений Доктором Церкви в минулу неділю. Папа нагадав, що у своєму навчанні св. Іван постійно посилався на хрещення і спокутування через святість. Він пояснював, що християнське духовне життя, яке є участю в житті Пресвятої Трійці, грунтується на Божій благодаті. За прикладом Божественних Осіб, християни повинні об'єднати своє життя з Богом і братами, був переконаний іспанський святий.

 

Бенедикт XVI оголосив св. Івана Авільського і св. Хільдегарду з Бінгена Доктором Церкви під час вчорашньої літургії, яка була приурочена також до початку Синоду з нової євангелізації.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va