//

Бенедикт XVI: "Так" радості - отже "так" життю

Бенедикт XVI 3 серпня увечері подякував своїм землякам з Баварії за концерт традиційного фольклору, який пройшов у дворі Апостольського палацу в Кастель Гандольфо. 

 

Святіший Отець запевнив, що цей вечір дозволив йому побувати на Батьківщині. Він з гордістю відзначив, що баварська культура - це культура веселощів, яка народжується з прийняття світу, з внутрішнього "так" життю, а значить, "так" радості відчуття гармонії з усім творінням і Творцем. Для Папи, це не складно зробити, бачачи щедрість Бога, що зробив Баварію місцем краси. "Вона стала такою гарною тільки через людську культуру, їхню віру і радість, спів, музику та мистецтво. (...) Бог побажав зробити це за допомогою людей ", - сказав Пантифік. Бенедикт XVI запитав у земляків, чи можна так радіти життю в морі проблем і страждань, сильної темряві, що існує в світі. "Так" - відповів сам Святіший Отець, бо без радості неможливо нікому допомогти. І християни це знають завдяки своїй вірі. "Хто не любить себе самого, не може нічого дати іншому, не може допомогти, не може бути проповідником миру", - висловив переконання Святіший Отець.

 

Подякувавши всім гостям, які привезли йому частинку Батьківщини, на чолі з кардиналом Рейнхардом Марксом, Папа особливо відзначив Баварських гірських стрільців за їхні фольклорні пісні і за те, що присвоїли йому титул почесного стрілка. Папа пригадав, що в юності належав до цього об'єднання. Особливим чином Святіший Отець подякував Архиєпископу-емериту Мюнхенсько-Фрайзінгському, кардиналу Фрідріху Ветеру, за його присутність на «баварському вечорі". Єрарх, до речі, став наступником кардинала Ратцінгера на цій катедрі, коли останній був призначений префектом Конгрегації віровчення.

 

За матеріалами radiovaticana.org