//

Бенедикт XVI: сприяти розширенню освіти в світі в стилі взаємного збагачення між культурами

18 травня, звертаючись до учасників Міжнародного конгресу Ініціативи на користь розширення освіченості в світі (Opam), Бенедикт XVI закликав продовжувати сприяти розвитку освіти в бідних країнах. У посланні, скерованому за підписом кардинала Держсекретаря Тарчізіо Бертоне, Папа відзначив, що сприяти розширенню освіченості у бідних країнах необхідно "в стилі взаємного збагачення між культурами і братерства між церковними спільнотами".


Як інформує Радіо Ватикану, форум Ініціативи на користь розширення освіченості в світі проходить в Римі з нагоди 40-річчя діяльності цієї організації. Його тема: "Гуманізм крихкості: уроки Півдня світу". Увага до проблеми не писемності в цьому регіоні не є випадковою. Відповідно до статистичних даних, у світі налічується близько 790 мільйонів дорослих, які не мають жодної освіти, з них 2/3 становлять жінки. У бідних країнах не писемність серед жінок досягає 85%. Крім дорослих в світі живе близько 150 млн. не писемних дітей віком до 16 років.


Ініціатива на користь розширення освіченості в світі (Opam) є асоціацією, що заснована на християнських принципах. Вона була створена в 1972 р. о. Карло Мураторе, колишнім місіонером, який бачив у розширенні освіти ключ до розвитку бідних регіонів планети.