//

Бенедикт XVI співчуває жертвам бійні в американській школі

Святіший Отець висловив свої співчуття у зв'язку з найкривавішим інцидентом в школі міста Ньютаун в американському штаті Коннектикут, де було вбито за першими відомостями 29 осіб, з яких 20 - діти.

 

У телеграмі, підписаній кардиналом Держсекретарем Тарчізіо Бертоне, говориться, що Бенедикт XVI "був оперативно проінформований про стрілянину у початковій школі". Понтифік переказує свій щирий смуток і молитовну близькість жертвам, їх сім'ям та всім постраждалим в драматичній події.

 

"Після цієї безглуздої трагедії" Святіший Отець просить Бога втішити тих, хто плаче, і закликає "перемагати насильство силою прощення, надії і примирення".

 

14 грудня вранці в початковій школі міста Ньютаун, штат Коннектікут, була відкрита стрілянина. Серед убитих - директор школи, вчителі та діти. Як з'ясувалося пізніше, криваву бійню влаштував 20-річний Адам Ленз. До того, як приїхати в школу, він убив вдома свого батька. У школі працювала мама Адама, вона була вчителем. Її він застрелив на очах усіх. Потім Адам Ленз почав стріляти і у дітей.

 


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va