//

Бенедикт XVI розповів сиромалабарським єпископам Індії про єдність Церкви та єдність подружжя

Про роль єпископа, як запоруку єдності Церкви, розповів Бенедикт XVI на зустрічі з групою ієрархів з Індії, які приїхали з візитом ad limina Apostolorum. Цього разу це були сиромалабарські єпископи, які належать до найбільшого в Індії східного обряду. Як зазначив Святіший Отець, відповідальність за церковне спілкування є особливо важливою в країні, де існують різноманітні обряди та релігійні традиції. Ця єдність має бути відображеною і в піклуванні про життя віруючих.

 

"Ця таємниця спілкування в любові особливо проявляється у божественному житті в таїнстві шлюбу і сімейному житті, –  сказав Бенедикт XVI. –  Швидкі та різкі зміни, які переживає сучасне суспільство в усьому світі, є не тільки викликом, але й новою можливістю проголошення визвольної істини Євангелія, яка перемінює і звеличує всі людські стосунки. Ваша діяльність та діяльність ваших священиків і спільнот сприяє солідному, інтегральному вихованню молодого покоління до чистоти і відповідальності, не тільки допомагає прийняти правдиву природу шлюбу, але й є корисною для індійської культури. На жаль, Церква не може більше розраховувати на підтримку держави щодо християнського розуміння шлюбу, як постійного та нерозривного зв'язку, орієнтованого на продовження роду та освячення подружжя. Тому нехай ваші сім'ї звернутися до Бога і Його визволительного слова для отримання повного і позитивного бачення життя і стосунків у шлюбі, потрібних для блага всієї людської сім'ї. Нехай ваші проповіді та катехизації в цій галузі будуть терплячими і постійними ", –  сказав Папа.

 

Бенедикт XVI також висловив вдячність за благодійну діяльність Сиромалабарської Церкви, а особливо праці монахинь. Він також рекомендував, щоб індійські єпископи з повною відданістю піклувалися про відповідне формування покликаних осіб, починаючи від належного розпізнавання покликань, що проявляються. 

 

За матеріалами Radio Watykańskie