//

Бенедикт XVI - протилежність політика

„Це дуже автентична і оригінальна людина, не має в ньому тіні фальші. Це чоловік, який говорить те, що думає, і робить те, що говорить. Коротше кажучи, це протилежність політика” – сказав Петер Зеєвальд, співавтор книги-інтерв'ю з Бенедиктом XVI „Світло світу”, на вчорашній зустрічі у Варшаві в домініканців.
19 січня на зустрічі в залі монастиря домініканців у Варшаві Петер Зеєвальд відповідав на запитання, пов'язані з новою книжкою Бенедикта XVI. Серед іншого, німецький журналіст і письменник говорив про те, якою людиною є Бенедикт XVI, яким Папа римський бачить майбутнє Церкви, і в чому полягає проблема ЗМІ, які спотворюють картину і висловлювання Святішого Отця.

 

 

Зеєвальд розповів також як виглядала його „пригода” з кардиналом Йозефом Ратцінгером, а пізніше Бенедиктом XVI. Вона розпочалася понад 20 років тому, коли німецька газета „Süddeutsche Zeitung”, в якій Зеєвальд працював, доручила йому написати про „броньового кардинала”. Потім, поступово, журналіст заглибився в його книжки і почав пізнавати справжнє лице кардинала Ратцінгера, префекта Конгрегації Науки Віри. Зустрічі і розмови з ним змінили його життя, спричинили до того, що з комуніста він знову став католиком.

 

 

Журналіст розповів про те, як дійшло до інтерв'ю. Він чекав на нього майже п'ять років. „Як журналіст, я був дуже заклопотаний і збуджений можливістю зустрічі з Папою. Але є прості способи як дати собі раду із стресом. Напередодні потрібно випити з літр червоного вина, а перед зустріччю відмовити вервицю. Потім все іде як по маслу” – сказав жартома автор бестселера, який вже зараз розійшовся у всьому світі в мільйонному тиражі. Журналіст додав, що Папа римський дуже полегшував йому завдання і розмовляв з ним як приятель.

 

 

У вісімнадцяти розділах книжки, поділеної на три частини: „Знаки часу”, „Понтифікат” і „Куди ми прямуємо” Бенедикт XVI відповідає в особистий і безпосередній спосіб на найважливіші запитання, що стосуються Бога, Церкви і світу. У розмові немає тем-табу. Папа не ухиляється від відповіді на запитання, що стосуються скандалів, пов'язаних з домаганням неповнолітніх духовними особами, людської сексуальності, занедбань, помилок і гріхів Церкви, кризи віри і суспільства, всесвітньої фінансової кризи.

 

 

Невдовзі після прем'єри – яка відбулася 23 листопада 2010 р. – „Світло світу” стала світовим бестселером. У Німеччині її видавцем є «Herder Varlag», в Італії ватиканське видавництво «Libreria Editrice Vaticana».
Петер Зеєвальд (нар. 1954 р.) був редактором і публіцистом в німецьких тижневиках „Der Spiegel”, „Stern” а також в газеті „Süddeutsche Zeitung”. Нині він є незалежним публіцистом, що проживає в Мюнхені. Він - автор декількох книжок про кардинала Йозефа Ратцінгера, серед яких книга-інтерв'ю „Сіль землі” – на тему християнства і Католицької Церкви на порозі XXI століття, а також „Бог і світ”. Ці книжки стали бестселерами у всьому світі.

 

 

За матеріалами ekai.pl