//

Бенедикт XVI про важливість щирого діалогу між подружжям

Християнські подружні пари - це "усміхнене обличчя Церкви і кращі посланники любові, укріпленої вірою". З таким посланням звернувся Бенедикт XVI до учасників XI Міжнародної зустрічі руху подружньої духовності "Equipes Notre Dame", яка пройшла 21 липня в Бразиліа.

 

У посланні до учасників руху, заснованого в 1939 р. французьким священиком о. Анрі Кафарелем, Папа зазначив, що "проблеми і труднощі, які шлюби і сім'ї переживають сьогодні, обумовлені атмосферою наростаючою секуляризації". Перед лицем цієї дійсності, саме християнські подружні пари, за словами Понтифіка, покликані звіщати "фундаментальні істини про людську любов і їх глибоке значення" не тільки словом, але стилем свого життя. Папа нагадав слова Павла VI про те, що любов між чоловіком і жінкою, усмішка дитини, спокій домашнього вогнища - це відображення іншої любові та її нескінченний заклик.

 

"Звичайно, цей ідеал може видаватися дуже високим", - написав Папа, але він звернув увагу, що саме в щоденному свідченні про нього полягає місія руху подружньої духовності.

 

Бенедикт XVI підкреслив важливість прийняття Таїнств, участі в недільній св. Літургії, а також «обов'язку посидіти» - тобто діалогу між подружжям, в ході якого вони щиро слухають один одного і обговорюють свої найважливіші проблеми. "В нашому світі, так сильно позначеному індивідуалізмом, активізмом, поспішністю і неважливістю, щирий і постійний діалог між подружжям суттєво важливий для того, щоб не допустити народження і збільшення непорозумінь, що часто призводять до невиліковних розділів, які ніхто не може допомогти подолати ", - зазначив Папа.

 

За матеріалами: radiovaticana.org