//

Бенедикт XVI про причини серпневих заворушень у Великобританії

Бенедикт XVI вважає, що серпневі заворушення на вулицях британських міст стали результатом морального релятивізму і браку «об’єктивних вартостей». Про це Папа сказав  у промові до нового посла Великої Британії при Апостольській Столиці Нігеля Маркуса Бейкера.

 


Під час аудієнції в Кастель Гандольфо Понтифік сказав: «Коли політика не використовує і не поширює об’єктивних вартостей, то виникаючий звідси моральний релятивізм замість того, щоб вести до суспільства, яке є вільним, учтивим, справедливим і повним співчуття, має тенденції до викликання фрустрації, розпачу, егоїзму і погорди життям і свободою інших. Тому слушно політики шукають шляхів, щоб дбати про досконалість освіти, поширювати суспільні шанси та економічну мобільність, щоб дбати про методи довготермінового залучення до праці і поширювати добробут більш справедливим способом і якомога ширше в суспільстві» - сказав Папа.

 


«Більше того – активна підтримка необхідних вартостей здорового суспільства через оборону життя і сім’ї, солідну моральну освіту молоді та братерську турботу про бідних і слабких напевне допоможе відбудувати позитивне почуття власного обов’язку у харитативній діяльності щодо друзів та чужих в локальному суспільстві».

 


Бенедикт XVI запевнив, що Католицька Церква у Великій Британії готова і далі вносити істотний вклад до суспільного добра «згідно із своїми власними засадами і у світлі християнської візії прав і гідності людської особи».

 

За матеріалами: Wiara.pl