//

Бенедикт XVI про Івана Павла ІІ

Бенедикт XVI сказав, що бачив Івана Павла ІІ «терплячим, але ніколи сумним». Ці слова Папи про свого попередника цитує автор опублікованої в Італії з нагоди беатифікації 1 травня біографії Івана Павла ІІ, засновник Спільноти Святого Егідія Андреа Ріккарді.
 

 

Відомий італійських католицький діяч мав нагоду провести з папою Бенедиктом XVI кілька розмов про постать його попередника. Бенедикт XVI, цитований в даній біографії, підкреслює: «Від початку свого понтифікату він говорив про новий Адвент. Мав надію, що в історії надійде час радості християнства».
 

 

Про останній період життя Івана Павла ІІ теперішній Папа сказав: «Можна керувати і з допомогою терпіння. Після довгого понтифікату і настільки активного життя багато значущим і промовистим був час терпіння, яке стало майже видом управління ».
 

 

«У момент його вибору справжньою проблемою, яка вимагала розв’язання, був вихід з кризи Церкви тих років. Потрібно було зберігати максимальну вірність ІІ Ватиканському собору. Необхідно було очистити сприймання Собору. Першочерговою не була потреба структурних реформ, а глибока реформа духовна».
 

 

Відомий італійський ватиканіст Луіджі Аккаттолі вказав на те, що винятковість книжки Ріккарді «Іван Павло ІІ. Біографія» на тлі інших публікацій полягає у використанні невідомих і раніше недоступних джерел, матеріалів беатифікації а також особистих розмов автора з Іваном Павлом ІІ.
 

 

За матеріалами: wiara.pl