//

Бенедикт XVI привітав бразильського кардинала з 25-річчям єпископських свячень

16 вересня Бенедикт ХVI надіслав вітальну телеграму бразильському кардиналу Раймунду Дамашену Ассісу з нагоди 25-річчя його єпископських свячень. Святіший Отець відзначив віддану працю кардинала Асіса серед священиків, монахів і монахинь, а також мирян. Папа підкреслив значення роботи єрарха в катехизації, літургії та благодійності.


У своєму посланні Святіший Отець нагадав, що ювіляр прийняв священичі свячення 19 березня 1968, а 1986 р. блаженний Папа Іван Павло II уділив йому єпископських свячень і призначив його титулярним єпископом Новапетра і допоміжним єпископом Бразилії. У 2004 р. Іван Павло II призначив його Архиєпископом Апаресіди.


Бенедикт ХVI звернув увагу на ретельність кардинала Дамашено Асіса у проголошенні Євангелія, яке завжди відзначалося ентузіазмом і правильним тлумаченням навчання Церкви. Папа подякував за роботу кардинала в якості секретаря і голови Ради Конференції Єпископів Латинської Америки, секретаря Конференції Єпископів Бразилії, а також як члена Папської ради у справах засобів масової комунікації та Комісії у справах Латинської Америки.


За матеріалами Ватыканскае радыё