//

Бенедикт XVI: приклад мучеників - це приклад глибоко вільних людей

30 листопада Бенедикт XVI надіслав звернення до членів XVI відкритого засідання Папських академій, яке відбулося цими днями в Римі. Організатором заходу, який пройшов на тему "Свідчення та свідки. Місця мучеництва і великі віруючі", є Папська Римська академія археології та Папська академія "Cultorum Martyrum". Святіший Отець зазначив, що тема цього форуму йому особливо близька, тому що вона дає можливість роздумати над історичністю християнства, його зв'язками з історією, яку воно змінює завдяки євангельському началу і святості, якими живуть і свідчать віруючі.

 

Як повідомляє Ватиканське Радіо, Понтифік зазначив, що багато досліджень у сфері археології, історії мистецтва і архітектури, свідчать про те, що Євангеліє передається через живе свідчення віруючих. "Проголошення християнської новини, краси віри в Христа, вимагає людей, які своєю життєвою позицією, вірністю, свідоцтвом, яке іноді може бути пов'язано з даром самих себе, покажуть абсолютну першість Любові над будь-чим іншим", - сказав Папа.

 

Бенедикт XVI звернув увагу на те, що "якщо придивитися до прикладів мучеників, відважних свідків древнього християнства, а також численних свідків наших часів, в них можна побачити глибоко вільних людей: вільних від компромісів і егоїстичних уподобань, свідомих важливості і краси власного життя, і саме тому здатних любити Бога і братів героїчно, ставлячи перед собою високу планку християнської святості ".

 

Святіший Отець зазначив, що саме для того, щоб зміцнити тих, хто хоче сприяти реалізації нового християнського гуманізму, через дослідження у сфері археології та історії, він підтримує пропозицію координаційної ради Папських академій щодо присудження спеціальної премії францисканському центру вивчення Біблії в Єрусалимі і дослідницям Дарії Мастрарилі та Цецилії Правербіо.