//

Бенедикт XVI прийняв вірчі грамоти нових послів при Святій столиці

15 грудня Бенедикт XVI прийняв вірчі грамоти нових послів при Святому Престолі дипломатичних представників: Республіки Тринідад і Тобаго, Швейцарії, Бурунді, Таїланду, Пакистану, Мозамбіку, Киргизстану, Андорри, Шрі-Ланки і Буркіна-Фасо. Традиційно Папа звернувся до присутніх дипломатів з промовою, в якій зазначив, що в сьогоднішньому світі завдяки новим засобам комунікації, економічним зв'язкам, інтенсивному пересуванню людей, відчувається як ніколи єдність людської родини. Святіший Отець закликав не шукати в цих феноменах загрози, але навпаки, відкрити великі можливості, які полягають у щирій спільній роботі. "Ми всі відповідальні один за одного, і тому необхідно сприяти зміцненню солідарності", - сказав Понтифік.

 

Папа підкреслив, що солідарність має існувати також між поколіннями. "Вона має своє коріння в родині, яка повинна підтримуватися і, отже, виконувати свою роль у житті суспільства", - сказав Святіший Отець. Особливу увагу Понтифік звернув, на необхідність виховання молоді та вирішення багатьох соціальних проблем, які їй загрожують, таких як безробіття, торгівля наркотиками, злочинність."Турбота про майбутні покоління сприятиме єдності людської сім'ї", - сказав Папа.

 

Бенедикт XVI зазначив, що в сьогоднішньому світі поширена думка згідно з якою культурна і релігійна різноманітність є тупиком для людства. "Плюралізм культур та релігій не суперечить загальним прагненням до правди, добра і краси" - підкреслив Святіший Отець. Крім того, Папа зазначив, що "світ, а також соціальна та релігійна гармонія не залежать тільки від справедливої і відповідної законодавчої бази, але і від моральних якостей кожного громадянина", тому завданням політиків і всіх, хто має відповідальність на різних рівнях,  є сприяння інтегрального розвитку кожної людини.

 

Папа побажав новопризначеним послам плідної роботи та запевнив у необхідній підтримці і необхідній допомозі з боку співробітників дикастерій Святого Престолу.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org