//

Бенедикт XVI прийняв на аудієнції членів Міжнародної богословської комісії

2 грудня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції учасників пленарної сесії Міжнародної богословської комісії, яка 28 листопада – 2 грудня проходила в Римі. Учасники зустрічі протягом декількох днів обговорювали питання, пов'язані з методологією сучасної теології та її перспективами, питання монотеїзму і значення соціального вчення Церкви в контексті всієї католицької науки Церкви. Святіший Отець зазначив, що теми, які обговорювали під час зустрічі є дуже актуальними.

 

Щодо питань про Бога і розуміння монотеїзму, Папа підкреслив, що християнське богослів'я, разом з життям вірних, повинно відновити щасливе і чітке бачення внеску Тринітарного Відкриття в життя наших спільнот. «У той час, як етнічні та релігійні конфлікти в світі стають складнішими, прийняття унікальності християнського мислення про Бога і гуманізму, який воно надихає, дозволить людям побачити в імені Ісуса Христа правду про Бога Отця, до якого Святий Дух підносить кожне зітхання його створінь», – сказав Папа. Святіший Отець підкреслив, що тринітарний монотеїзм є справжнім джерелом особистого і загального миру.

 

Говорячи, про соціальне вчення Церкви в контексті всієї католицької науки, Папа підкреслив, що «ті зміни в суспільствах, які здійснюють християни протягом століть, є відповіддю на прихід Сина Божого на світ».

 

За матеріалами: Ватыканскае радыё