//

Бенедикт XVI прийняв на аудієнції членів Фонду Івана Павла II

24 жовтня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції представників «Фонду Івана Павла II», організації заснованої блаженним Папою 30-років тому, на прохання польських емігрантів, з метою матеріальної підтримки релігійних, культурних, пастирських і благодійних ініціатив Святого Престолу.

 

Бенедикт XVI високо оцінив роботу фонду, одним із завдань якого є також збереження, розвиток і поширення духовної спадщини Івана Павла II через формування архіву, бібліографічних матеріалів і об’єктів музейної експозиції, організацію виставок, конгресів, наукових і культурних заходів. Святіший Отець наголосив на важливості практичної та духовної допомоги пілігримам, що прибувають до Риму, яку Фонд здійснює спільно з Будинком Івана Павла II у Римі.

 

«Одним із завдань, які вирішує Фонд і яке має велику людську і культурну цінність, є надання допомоги в сфері освіти духовенства і мирян, особливо з країн Центральної та Східної Європи», – зазначив Папа. «Потім вони повертаються до своїх країн, збагачуючи різні сфери соціального, економічного, політичного і церковного життя. Я сподіваюся ця робота буде продовжуватися і приносити рясні плоди», – додав Святіший Отець.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё