//

Бенедикт XVI прийняв членів Папської Швейцарської гвардії

Як ми повідомляли, в неділю, 6 травня 2012 р., новобранці Папської Швейцарської гвардії склали присягу «вірно, віддано та чесно служити Верховному Архиєреєві Бенедиктові ХVІ та його законним наступникам, посвячувати їм усі свої сили, жертвуючи, якщо це буде необхідно, навіть своїм життям, захищаючи їх».

 

На другий день після урочистої присяги, у понеділок, 7 травня, Святіший Отець Бенедикт ХVІ прийняв нових гвардійців, їхніх співтоваришів, командирів, рідних та близьких у Климентинському залі Апостольського Палацу у Ватикані.

 

У своїй промові Святіший Отець звернув новобранцям увагу та не, що це служіння, яке вони розпочинають, має велику і славну історію. Він наголосив, що «швейцарський гвардієць» вирізняється стійкістю в католицькій вірі, відданістю та любов’ю до Церкви Ісуса Христа, наполегливістю та працьовитістю, мужністю, самовідданістю та ретельністю у виконанні малих і великих щоденних завдань. Закликавши їх до постійного змагання й зростання в любові та святості, Бенедикт ХVІ доручив присутніх опіці Пресвятої Богородиці та уділив своє Апостольське благословення.

 

Джерело: Радіо Ватикан