//

Бенедикт XVI попрощався зі співробітниками Кастель Гандольфо

29 вересня Бенедикт XVI попрощався зі співробітниками своєї резиденції в Кастель Гандольфо. Він зазначив, що за час проведений тут мав можливість для навчання, молитви та відпочинку, а також відчув турботу та гостинність людей які тут працюють. Папа підкреслив, що на літній період Кастель Гандольфо "затверджується в якості" другої садиби "Римського єпископа, яка змагається з "першою" в здатності приймати відвідувачів і паломників, що прибувають на недільну молитву  "Ангел Господній" або на загальні аудієнції по середах".

 

Папа попрощався з місцевим духовенством, чернечими громадами і групами віруючих, що зібралися на території Кастель Гандольфо. Святіший Отець подякував їм і попросив продовжувати підтримувати його духовно, як це було під час літнього відпочинку. Святіший Отець також подякував місцевій владі, і жителям Кастель Гандольфо, корпусу Ватиканської жандармерії, садівникам, медичній службі, Швейцарській гвардії, співробітникам Служби безпеки і офіцерам і льотчикам 31-го корпусу військово-повітряних сил Італії.

 

Ще 28 вересня папа попрощався зі співробітниками Папських вілл. "Дорогі друзі, все проходить в цьому світі! Кожна річ, яка починається, навіть якщо є позитивною і найкрасивішою, несе в собі, неминуче несе в собі, власне закінчення ", - зазначив Святіший Отець. Він подякував їм за "щедре служіння" і "тихий і спокійний час", проведений в "сімейній атмосфері".

 

"Місяць вересень, який майже залишився у нас за спиною, це завжди час позитивного відновлення, після літнього відпочинку": для дітей починається школа, дорослі починають роботу. "Також для Церкви, для багатьох християнських громад розкиданих по світу - це час нового пастирського року", - сказав Бенедикт XVI. Він згадав про своє швидке паломництво в Лоретто, відкриття Синоду Єпископів з нової євангелізації та початку Року віри.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va