//

Бенедикт XVI: неможливо нести Христа ближнім, якщо перед тим не відкрити Його в постійній молитві

Бути святими священиками, які несуть Христа ближнім, тому що мають Його в собі, побажав Папа Бенедикт XVI вихованцям Папської Іспанської Колегії, яких він прийняв разом з настоятелями на приватній аудієнції з нагоди 50-річчя заснування теперішнього осідку колегії. Зустріч відбулася у четвер, 10 травня 2012 р., в день літургічного спомину святого Івана Авільського, небесного покровителя іспанського духовенства.

 

Наголосивши на тому, що особливе священиче формування «завжди є серед найважливіших пріоритетів Церкви», Святіший Отець насамперед вказав семінаристам на те, що означає проживати в стінах цього історичного осідку. «Скеровані до Риму для продовження священичого вишколу, слід думати не так про своє окреме добро, як про служіння святому Божому людові, який потребує пастирів, що з гідним приготуванням та компетентністю посвячуються особливому служінню освяченню вірних», – наголосив Бенедикт XVI, пригадуючи, що «священик оновлює своє життя та черпає сили для свого служіння з роздумування над Божим словом та постійного діалогу з Господом». Адже «неможливо нести Христа ближнім, побачити Його в убогих та хворих, якщо перед тим не відкрити Його в постійній і ревній молитві». «Ось в чому полягає основа священичої духовності – стати прозорим знаком, живим свідченням Доброго Пастиря», – наголосив Папа.

 

Святіший Отець вказав молодим іспанським священикам на добре відомий на їхній батьківщині приклад – на святого Івана Авільського. «Його глибоке знання Святого Письма, Отців Церкви, Соборів, літургійних джерел та вірне богослов’я, разом з його вірною синівською любов’ю до Церкви, вчинили його, – сказав Папа, – справжнім новатором в непростий період історії Церкви». «Заохочені чеснотами та прикладом святого Івана Авільського, здійснюйте своє священиче служіння з такою самою ревністю, якою відзначався він, з таким же аскетичним життям і з такою самою синівською любов’ю до Пречистої Діви Марії, Матері священиків», – побажав Бенедикт XVI вихованцям Папської Іспанської Колегії.

 

Джерело: Радіо Ватикан