//

Бенедикт XVI надіслав послання з нагоди Всесвітнього Дня місій

25 січня Бенедикт XVI надіслав послання з нагоди Всесвітнього Дня місій, який відзначатиметься в жовтні 2012 р. Святіший Отець підкреслив, що цього року дуже важливо роздумувати про місіонерську діяльність Церкви у зв'язку з 50-річчям опублікування Декрету "Ad gentes" II Ватиканського Собору, відкриттям Року віри і Синодом Єпископів на тему нової євангелізації.


Як інформує Радіо Ватикану, Святіший Отець звернув увагу на те, що в сучасному світі залишається багато людей, які "відкуплені кров'ю Христа", але які не знають про Нього. "Ми повинні наслідувати апостольський ентузіазм, який мали перші християнські громади, маленькі і беззахисні, але здатні проповідувати і свідчити, поширювати Євангеліє по усьому світі",- написав понтифік.


Бенедикт XVI нагадав, що євангелізація повинна охоплювати усі сфери діяльності Церкви, а її  члени "повинні прагнути проповідувати Євангеліє". "Бажання проповідувати Христа надихає нас знати історію, бачити проблеми, прагнення і надії людства, Христос повинен лікувати, очищувати і наповнювати своєю присутністю. Його послання залишається завжди актуальним, включеним в історію і здатним дати відповідь на найглибші потреби кожної людини",- написав у посланні Папа. Понтифік зазначив, що широкі перспективи і складність сучасного світу вимагають оновленого підходу для більш ефективного проголошення Божого Слова.

 

Однією з перешкод для євангелізації Папа назвав кризу віри, не тільки в західному світі, але також у всьому людстві, яке є "голодним і спраглим Бога». Бенедикт XVI підкреслив, що місіонерська діяльність "є вираженням глибокої єдності, обміну та любові між Церквами", а проповідування Євангелія пов'язано з допомогою ближньому, увагою до бідних, соціальною та миротворчою діяльністю.