//

Бенедикт XVI на Олімпійському стадіоні у Берліні

Після довгих роздумів було остаточно вирішено, що перебуваючи з офіційним візитом у Німеччині, Бенедикт XVI відслужить Літургію 22 вересня на Олімпійському стадіоні у Берліні. Тим самим не прийнято пропозицію, аби Папа звершував Євхаристію перед палацом Шарлоттенбург, повідомляє видання "Bild".

 

Рішення щодо місця відправлення Літургії Папою в німецькій столиці було прийнято 14 червня. Олімпійський стадіон вміщає принаймні 70 тисяч місць, а отже набагато більше, ніж площа перед палацом Шарлоттенбург.

 

"Інтерес до візиту Папи Римського до Німеччини більший, ніж могли очікувати берлінські організатори", – цитує газета слова глави німецького єпископату, архиєпископа Роберта Цоліча. Оскільки Церква хоче, аби  якнайбільше мешканців столиці Німеччини "не тільки послухали Папу, а й побачили його, у Берліні буде виставлено величезні білборди."

 

Окрім Берліна, Папа також відвідає єпархії Ерфурт і Фрайбург.

 

Це буде третій візит Бенедикта XVI до його батьківщини, але перший офіційний. Раніше він бував там з нагоди Всесвітнього Дня Молоді в Кельні 18-21 серпня 2005 року, а потім з душпастирським візитом у рідній Баварії у період 9-14 вересня 2006 року.


За матеріалами wiara.pl