//

Бенедикт XVI любить працьовитих архиєреїв

Новому філіппінському кардиналу, архиєпископу Маніли Луїсу Антоніо Тагле одного разу довелося працювати в якості "мучачо" (прислуги) в США. Як і багатьом його співвітчизникам, які опинилися за кордоном, Тагле довелося влаштуватися на чорну, непрестижну роботу, коли його стипендіальний фонд вичерпався під час навчання в США на початку 90-х років. 


У Тагле закінчилися гроші, коли помер о. Карл Пітер, відомий американський теолог, який домігся для нього стипендії; це сталося, коли Тагле писав диплом на останньому році навчання в Католицькому університеті Америки у Вашингтоні. Як розповів о. Каталіна Аревало, "старійшина" філіппінських теологів і друг архиєпископа, Тагле подав заяву і отримав роботу в якості асистента в бібліотеці університету.


О.Аревало розповів, що Тагле не представився священиком, і його направили на "неприємну роботу".


"Він нікому нічого не сказав і почав працювати "мучачо" в бібліотеці. Він подав заяву в якості працюючого студента та носив книги, виконував брудну роботу, поки не дізналися що він священик" - розповів Аревало в інтерв'ю "Philippine Daily Inquirer".


"Коли його мати дізналася про це, вона заплакала. Сім'я Тагле не дуже багата, але у них є гроші. Мати з батьком працювали в банку Equitable. Вони могли б послати йому більше коштів  або брат, який працює в США, міг допомогти , але Чіто нічого не сказав братові "- розповів о.Аревало.


"Він спокійно працював. Він не хотів обтяжувати інших людей. Пізніше, коли я розмовляв з ним, він зізнався, що було досить важко вчитися, намагаючись заробити гроші,  яких він потребував. Така ось він людина" - додав о.Аревало.

 

 

За матеріалами Ратцінгер-Інформ