//

Бенедикт XVI до мирян: "Питання про Бога стосується щастя і свободи людини"

25 листопада Бенедикт XVI прийняв на аудієнції учасників пленарної сесії Папської ради у справах мирян, яка проходить у Римі. Святіший Отець звернувся до зібраних із промовою, в якій подякував за організацію двох великих подій, що відбулися у 2011 році: Конгресу мирян Азії в Сеулі і Всесвітнього Дня Молоді в Мадриді. Папа зазначив, що ці заходи мають особливе значення в перспективі майбутньої ХІІІ Загальної асамблеї Синоду Єпископів про нову євангелізації, що має відбуватися у жовтні 2012 року та Року віри, який Церква переживає зараз. Понтифік підкреслив, що тема пленарної сесії Папської ради у справах мирян під назвою "Питання про Бога сьогодні" особливо важлива у цьому контексті.

 

"Ми ніколи не повинні втомлюватися задавати собі це запитання, "починати від Бога", щоб повернути людині повний її вимір і повну її гідність", – сказав Папа. Святіший Отець зазначив, що питання про Бога сьогодні стає "питанням з питань", яке досягає самої глибини людини і стосується її прагнення правди, щастя і свободи. "Людина, яка пробуджує в собі питання про Бога, відкривається на надію, справжню надію, силою якої ми можемо вийти назустріч нинішньому життю", – сказав Папа.

 

Понтифік підкреслив, що великим завданням мирян є "християнське натхнення часового порядку", тому, не дивлячись на "закриту на трансцендентність ментальність" сучасного суспільства, вони покликані "свідчити про Бога в родині, на роботі, у політиці та економіці". Бенедикт XVI закликав вірних поглиблювати свою віру через постійний особистий контакт із Богом і завжди ставити Його у центр своїх думок і справ.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org