//

Бенедикт XVI до колумбійських єпископів про євангелізацію, екуменізм і соціальні проблеми

22 червня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції 37 колумбійських єпископів, які прибули до Риму в рамках візиту "Ad limina Apostolorum". Папа підкреслив, що Колумбія, "не застрахована від наслідків ігнорування Бога" і тому вимагає "оновленої і плідної євангелізаційної діяльності», спрямованої на відродження у свідомості людей того, що дає можливість бути вірними учнями і місіонерами Христа. Понтифік зазначив, що не може залишатися без уваги і недооцінюватися "все більша присутність п'ятидесятницьких і євангельських спільнот, не тільки в Колумбії, а й в інших країнах Латинської Америки". Він підкреслив, що в цьому контексті, народ Божий покликаний очистити і пожвавити свою віру. Папа закликав єрархів піклуватися про те, щоб віруючі католицьких парафій та громад були більш "благочестивими, ввічливими і гостинними, щоб ніхто не відчував себе далеким або ігнорованим".

 

Святіший Отець наголосив на важливості катехизації, поширення релігійної освіти, пробудження у віруючих почуття приналежності до Церкви, щоб вони самі мали бажання ділитися Євангелієм з іншими. "Необхідно забезпечити спокійний і відкритий обмін з іншими християнами, не втрачаючи при цьому своєї самобутності, що може допомогти поліпшити відносити з ними і подолати недовіру і непотрібну конфронтацію", - вказав Папа.

 

Понтифік вважає, що Церква в Колумбії має сприяти вирішенню соціальних проблем: піклуватися про тих, хто страждає від несправедливого насильства, природних катаклізмів, хвороб, бідності, а також діяльності злочинних угруповань.

 

За матеріалами radiovaticana.org