//

Бенедикт XVI до капеланів цивільної авіації: бути свідками любові Христа в аеропортах

11 червня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції учасників XV Міжнародного семінару католицьких капеланів цивільної авіації. Папа зазначив, що з радістю прийняв новину про те, що учасники форуму міркують про нові методи і вирази євангелізації.

 

"Дорогі друзі, ви добре знаєте, що покликання робити присутньою в аеропортах світу місію Церкви - нести Бога людині і вести людину до Бога", - сказав Папа. Понтифік підкреслив, що аеропорти все більше стають частиною нашої глобалізованої реальності. "Тут зустрічаються люди різних національностей, культур, релігій, соціального і вікового рівня, а також трапляються ситуації, які вимагають все більшої уваги; я думаю про тих, хто живе в неспокійному очікуванні, намагаючись подорожувати без необхідних документів як емігрант чи біженець, я думаю про незручності, викликані протидією терористичним атакам ", - сказав Папа. Він зазначив, що в цьому контексті капелани покликані з новою силою звіщати Добру Новину словом, присутністю, прикладом і свідченням, а також пам'ятати, що "люди здатні побачити Божу людину, і часто навіть маленьке зерно в сприятливому грунті може принести багаті плоди".

 

Святіший Отець звернув увагу на те, що в аеропортах увага людей часто зосереджена на ефективності і продуктивності, в той час, як слід нагадати їм не залишатися байдужими до проблем ближнього, солідарності і любові. "Я закликаю вас бути сяючим символом цієї любові Христової, яка несе спокій і мир", - сказав Папа.

 

Папа підкреслив важливість каплиць, що знаходяться на території аеропортів. Понтифік назвав їх "місцями тиші і духовного відпочинку".

 

За матеріалами: radiovaticana.org