//

Бенедикт XVI до членів Папської біблійної комісії: натхнення і правда - фундаментальні для розуміння Біблії

"Сутнісною і фундаментальною для життя Церкви є інтерпретація біблійних текстів згідно з їх природою", - зазначив Бенедикт XVI у посланні до учасників пленарної сесії Папської біблійної комісії, яка проходить у Ватикані 16-20 квітня.

 

Учасники цієї зустрічі розмірковують над змістом майбутнього документа, присвяченого натхненню й істині в Біблії. У своєму посланні Святіший Отець наголосив, що "натхнення і правда, є складовими характеристиками" природи біблійних текстів. Папа зазначив також, що ці характеристики - фундаментальні для точного розуміння змісту біблійного послання.

 

Бенедикт XVI звернув увагу на те, що "книги Святого Письма мають силу прямого і конкретного заклику, але Слово Боже не обмежене тільки тим, що написано". Папа пояснив, що Слово «закріплене в священних текстах не є інертним скарбом Церкви, але стає вищим правилом її віри і життєвою силою". "Традиція, яка почалася ще від апостолів, розвивається за допомогою Святого Духа і зростає завдяки роздумам і дослідженням віруючих, особистого досвіду духовного життя та проповіді єпископів", - сказав Папа. Понтифік відзначив цінність діяльності, яку здійснює Папська біблійна комісія, з метою сприяння знанню, вивченню та прийняттю Слова Божого в світі.

 

За матеріалами radiovaticana.org