//

Бенедикт XVI благословив вівтар «Зірка Казахстану»

Перед початком загальної аудієнції у середу 10 жовтня ц.р. Бенедикт XVI благословив вівтар «Зірка Казахстану», який буде встановлено в санктуарії Богородиці Цариці Миру в селищі Озерне в Казахстані.

 

Це - частина проекту, що реалізується силами Товариства Communita Regina della Pace, яке спонсорує будівництво 12 центрів по всьому світу, в яких буде здійснюватися безперервне поклоніння Найсвятішим Тайнам. Перший такий вівтар під назвою «Єрусалимський триптих» був встановлений біля IV Стації Хресної дороги в Єрусалимі. Той вівтар також благословив Бенедикт XVI.

 

Архиєпископ Астани Томаш Пета сказав в інтерв'ю «Радіо Ватикану» наступне: «Святіший Отець був дуже задоволений. Він згадав, як 3 роки тому освятив аналогічний вівтар для Єрусалиму. У богослов'я і символіку вівтаря Святішого Отця посвятив кардинал Анджело Содано, який нещодавно відвідав Казахстан. Плодом його візиту стала також ратифікація Конкордату між Святим Престолом і Казахстаном, про що я також можу доповісти Святішому Отцю. Бенедикт XVI був захоплений красою цього вівтаря. Велике враження справила на нього та обставина, що в центральну частину вівтаря, головною ідеєю якого є милосердя, поміщені мощі двох виняткових свідків милосердя: блаженного Іванна Павла II і святої Фаустини Ковальської. Бенедикт XVI з ентузіазмом сприйняв ідею неустанної молитви за мир, а також попросив нас особливо молитися за наступника Петра наших часів. Він просив передати своє вітання всьому Казахстану і молитися за нього особисто. В Озерному безперервне вшанування Найсвятіших Тайн відбувається ось уже протягом 17-ти років, а в Астані з часу візиту Івана Павла II має місце Вічна Адорація. Нехай наші католицькі громади невеликі, але ця форма молитви має для них особливу значимість. В ході адорації завжди є можливість сповідатися. Я переконаний, що без Таїнства сповіді та без адорації, завдяки якій стає можливою зустріч з Христом, у нас не буде нової євангелізації. Особливу ж значимість має той факт, що Папа благословив цей вівтар напередодні початку Року Віри та в ході Синоду, присвяченого новій євангелізації ».

 

Наступний вівтар адорації буде освячено для Богородичного святилища в Кібехо (Руанда).

 

За матеріалами sibcatholic.ru