//

Бенедикт XVI: «Я завжди відчуваю вашу молитовну підтримку, за що від щирого серця дякую»

«Церква молилася горливо Богові за нього», – так книга Діянь Апостолів описує реакцію єрусалимської християнської громади на арешт святого Петра за наказом Ірода Агрипи. Саме цій події Папа Бенедикт XVI присвятив своє повчання з циклу катехиз про молитву, яке він виголосив під час загальної аудієнції у середу, 9 травня 2012 р. Святіший Отець також вказав на те, що коли апостол після чудесного визволення прибув до дому «Марії, матері Івана, що звався Марком», то застав, як там «досить багато зібрались і молилися». «Між цими двома важливими зауваженнями, що висвітлюють поведінку християнської громади перед обличчям небезпеки та переслідування, поміщена розповідь про ув’язнення та звільнення святого Петра», – вказав Папа, додаючи, що «сила неустанної молитви підноситься до Бога, а Господь вислуховує її та здійснює неймовірне й неочікуване звільнення, посилаючи Свого ангела».

 

Бенедикт XVI також відзначив дивну, на перший погляд, поведінку святого Петра, який, перебуваючи у в’язниці, спав. Не зважаючи на критичну ситуацію, він випромінює спокій та довіру, ввіряється Богові. «Такою повинна бути і наша молитва: постійною, солідарною з іншими, сповненою цілковитим довір’ям до Бога», – вів далі Святіший Отець, відзначивши у цьому контексті важливість єдності, запорукою якої є якраз однодушна та постійна спільна молитва. І це, за словами Папи, стосується як малих спільнот, таких як родина, так і громади, парафії, Церкви.

 

Згадана біблійна подія, зазначив Бенедикт XVI, говорить нам, «що Церква, кожен з нас, переживає ніч випробувань, але саме неустанна молитовна чуйність підтримує нас. Також і я, – додав він, – від першої хвилини мого обрання на Наступника святого Петра, завжди відчував підтримку вашої молитви та молитви Церкви, передовсім – в найважчих хвилинах, за що від щирого серця дякую».

 

Джерело: Радіо Ватикан