//

Бенедикт ХVI зустрінеться з представниками трьох великих церковних організацій

19 травня Бенедикт ХVI прийме на аудієнції представників трьох найбільших церковних організацій в Італії: Федерації християнських служб міжнародних волонтерів, Церковний рух культурних ініціатив та Християнський рух працівників. Перший з них з 1972 р. бореться з різними формами бідності в світі, сприяючи гідності людини та її прав, а також розвитку місцевих громад та установ. У своїй діяльності Рух дотримується соціального навчання Церкви, сприяє соціальній справедливості в суспільстві і намагається усунути причини відмінностей у побудові більш справедливого світу.

 

Церковний рух культурних ініціатив свій початок бере з 1932 р. і дбає про те, щоб віруючі, які працюють в світі культури, брали участь у євангельській місії Церкви. Рух дбає, насамперед, про зв'язок між вірою, культурою і світом, який змінюється. Члени організації хочуть зробити свій внесок в освіту християн, щоб останні проявляли більшу відповідальність у служінні людині і розвивали свої ресурси для загального блага країни.

 

Християнський рух працівників був заснований в 1970 р. і його діяльність спрямована на застосування християнських принципів в житті, культурі, правових системах та законодавстві. У своїй діяльності Рух керується вченням Церкви і прагне, щоб у суспільстві були визнані права працівників, а також їх духовні та матеріальні вимоги.

 

За матеріалами radiovaticana.org