//

Бенедикт ХVI зустрінеться з працівниками цирків і луна-парків

З 30 листопада до 1 грудня понад 10 тисяч працівників луна-парків і цирків з усього світу перебуватимуть з паломництвом у Римі. Воно відбудеться в межах Року Віри і 25-річчя заснування бл. Іваном Павлом II фонду "Migrantes".

 

2 грудня з паломниками-циркачами зустрінеться Бенедикт ХVI. "Ця ініціатива народилася з бажання тих, хто працює і живе в цирковому світі, знайти новий ентузіазм біля могили св. Петра, а також відновити вірність Папі", – сказав в інтерв'ю "L'Osservatore Romano" кардинал Антоніо Марія Вельйо. За словами голови Папської Ради у справах емігрантів і мандрівників, службовці цирків і луна-парків хочуть брати участь у місії Церкви, яка "крокує разом з усім людством".


За словами глави ватиканської дикастерії, світ цирку великий і наповнений позитивними цінностями; він за допомогою художньої краси збагачує світову спільноту. "Передбачається, що тільки в країнах Європейського Союзу існує близько 600-1000 цирків. У всьому світі мільйони осіб працюють у цирках і луна-парках, сезонних або постійних", – повідомив єрарх. Він зазначив, що відкритість, з якою Папа погодився прийняти циркових паломників, є "історичною", оскільки підтверджує увагу та близькість Церкви до цього особливого світу. "Це знак поваги та вдячності суспільним, культурним і художнім цінностям, які цирк пропонує людству", – сказав кардинал Вельйо і додав, що зустріч з Папою є приводом, щоб закликати всі церковні установи звернути увагу на великий світ цирків і луна-парків.


За матеріалами:  radiovaticana.org