//

Бенедикт ХVI зробив подарунок колишнім англіканам у Великобританії

  Бенедикт ХVI пожертвував 250 тис. доларів на підтримку діяльності Персонального ординаріату Божої Матері Уолсінгемської у Великобританії. Керівник цієї структури, колишній англіканський єпископ, о. прелат Кіт Ньютон, зазначив, що дар Папи сприятиме стабільності ординаріату - частини Католицької Церкви в Англії та Уельсі. "Я дуже вдячний Святійшому Отцю за його щедрість і підтримку. Цей подарунок - велика допомога і підтримка для нашої  спільноти, оскільки ми продовжуємо розвивати наше церковне життя і намагаємося розвивати більш широку євангелізаційну діяльність в Англії та Уельсі ", - сказав о. прелат Кіт Ньютон.

 

Апостольський нунцій в Великобританії, Архиєпископ Антоніо Менніні зазначив, що "дар Святішого Отця є очевидним знаком його особистого внеску у справу єдності серед християн і проявом того, що справи Ординаріату дуже турбують Понтифіка".

 

Ординаріат для колишніх англікан у Великобританії був заснований 15 січня 2011 апостольської Конституцією "Anglicanorum coetibus". Він нараховує понад 1200 вірних, а пастирську роботу серед них провадять 60 священиків.

 

За матеріалами radiovaticana.org