//

Бенедикт ХVI вперше звернеться до вірних пізно ввечері з вікна Апостольського палацу

11 жовтня ввечері, коли на годиннику буде 21.00, Бенедикт ХVI з'явиться у вікні Апостольського палацу, так як зробив це 50 років тому його попередник бл. Іван XXIII. Папа звернеться до віруючих, присутніх на площі св. Петра, і до всіх, хто буде його бачити і чути завдяки теле-і радіотрансляції, які організовує Європейський мовний союз і Ватиканське радіо.

 

Напередодні відкриття робіт II Ватиканського Собору великий натовп віруючих зібрався на площі св. Петра і тоді, абсолютно несподівано, відкрилося одне з вікон Апостольського палацу, в якому з'явився Іван XXIII. Він попрямував до віруючих свою знамениту промову, яка згодом була названа "промова під місяцем".

 

11 жовтня на площі перед Ватиканської базилікою будуть присутні учасники ходи з факелами, організованої рухом "Католицька акція" в співпраці з Римською єпархією.

 

У ході заходу відбудеться трансляція відеомовлення колишнього особистого секретаря Івана XXIII, Архиєпископа Лоріса Франческо Капавіли, якому зараз 97 років. Саме він 50 років тому, 11 жовтня 1962 р., переконав Понтифіка відкрити вікно і промовити до віруючих.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va