//

Бенедикт ХVI привітав учасників екуменічної зустрічі в Босе

Бенедикт XVI скерував вітальне послання учасникам Міжнародної екуменічної зустрічі, присвяченій православній духовності, яка проходить 7-10 вересня в італійському монастирі Босе. Окрім монастирської общини організатором заходу є також Константинопольський і Московський Православні Патріярхати. Тема форуму – "Слово Боже в духовному житті".

 

У своїй телеграмі, скерованій до учасників заходу за підписом кардинала Тарчізіо Бертоне, Папа відзначив, що ця зустріч може "посприяти оновленню діяльності на благо духовної єдності та євангельського свідчення", "відкриваючи багатство Священного Писання, любленого на Сході і на Заході".

 

Метою форуму в Босе є відкрити сутнісну єдність між Святим Письмом і духовним життям, єдність, яка проходить через всю традицію східних Церков, навіть якщо і через форми, відмінні від Західних.

 

Учасників також привітали екуменічний Патріярх Константинополя Варфоломій I та Московський Патріярх Кирил. "Слово Боже справді дуже важливе в духовному житті, в тому вимірі, в якому воно підтримує на життєвому шляху і насичує серце", – написав Варфоломій І.

 

Патріярх Кирило в своєму посланні до учасників форуму зазначив, що Церква живе і дихає Божим Словом не тільки тому, що читання Старого і Нового Завіту є важливим елементом Літургії, але тому, що вся церковна молитва проникнута Божим Словом, яке спрямовує до спасіння, що досягається через віру в Ісуса Христа".


За матеріалами Ватыканскае радыё