//

Бенедикт ХVІ: Прагніть високих ідеалів! Будьте святими!

У суботу вранці (2 червня 2012) Бенедикт ХVІ прибув до міланського катедрального храму, щоб очолити частину з Літургії Годин разом із священиками, семінаристами та богопосвяченими особами. Любов до Бога – це суть та спонука священичого служіння, наголосив Вселенський Архиєрей, звертаючись до духовенства та закликаючи богопосвячених осіб бути свідками краси повної посвяти Богові та Церкві.

 

А від 11-ої години ранку місцевого часу міланський стадіон Джузеппе Меацца, більше відмий як Сан Сіро (а це назва кварталу, де він знаходиться), завдяки присутності Папи та понад вісімдесяти тисяч дітей, підлітків, їхніх батьків, родини, вихователів, катехитів та представників VІІ Всесвітньої зустрічі сімей перетворився у храм на відкритому повітрі. Тут відбулась святкова й одночасно духовна зустріч Бенедикта ХVІ із підлітками, які приготовляються прийняти Святу Тайну Миропомазання або прийняли її цього року. Пригадаємо, що у Церкві латинського обряду, на відміну від Східних Церков, серед яких і греко-католицької, Миропомазання приймають не разом із Хрищенням, переважно немовлятами, але у підлітковому віці, після відповідного приготування, а Святу Тайну Миропомазання їм уділяє не священик, а єпископ.

 

Молитовна зустріч із Бенедиктом ХVІ була оживлена хореографічною композицією, яка представляла віру та символи Святого Духа та супроводжувалась молитвами, свідченнями й піснями. Понад тисяча юних артистів зайняли все футбольне поле, а Святішого Отця вітав транспарант, завдовжки 500 метрів.

 

Появу Папи супроводила овація та вигуки, повні ентузіазму: “Benedetto! Benedetto!” Анжело Скола, міланський архиєпископ-митрополит, вітаючи Бенедикта ХVІ підкреслив, що присутні прийшли не тільки тому, щоб побачити відому особу – Папу, але щоб, слухаючи його слів, зрости у вірі та краще зрозуміти дар Святого Духа.

 

Джованні Кастільйоні, один із хлопчиків, що недавно прийняв Святу Тайну Миропомазання, висловив загальну вдячність за те, що Папа прийняв запрошення зустрінутись з молоддю. «Ми щасливі, що приймаємо тебе на стадіоні, де грали найкращі футбольні чемпіони. Однак, сьогодні хочемо тобі признатись, що ти є нашим найкращим чемпіоном, ти є тренером найбільшої команди, яка називається Церквою і разом з тобою, з архиєпископом Анджело та всіма, хто допомагає нам зростати, хочемо тренуватись у школі віри, згідно з програмою Христового Євангелія. Будь нашим капітаном! Дякуємо тобі, Святіший Отче! Дуже тебе любимо!».

 

«Це ви є найважливішими на цьому славному футбольному полі!», – сказав у відповідь Папа, нагадуючи, що «Свята Тайна Миропомазання підтверджує Хрищення і щедро наповняє Святим Духом». Бенедикт ХVІ пояснив значення семи дарів Святого Духа, наголосивши, що все християнське життя є дорогою, якою немов стежиною підіймаємось вгору разом з Ісусом Христом.

 

Святіший Отець закликав прагнути високих ідеалів, бути святими, наводячи приклади великих святих, як святого Амвросія, Домініка Савіо, Марії Ґоретті. Святість – це звичайна дорога християнина і вона не зарезервована тільки для небагатьох вибраних, але відкрита для всіх.

 

У програму суботнього дня візиту Вселенського Отця до Мілану входить зустріч з представниками місцевої влади, а о 20:30 в розлогому парку Брессо на передмісті Мілану Бенедикт ХVІ візьмуе участь у чуванні, яке має назву «Свято Свідчень».

 

У неділю 2 червня у згаданому парку Вселенський Архиєрей очолить Службу Божу для учасників VІІ Всесвітньої зустрічі сімей. До Ватикану Папа повернеться у неділю ввечері.

 

Джерело: Радіо Ватикан