//

Бенедикт ХVI до жертв землетрусу: я побачив, що на цих землях починається оновлення

Бенедикт ХVI зазначив, що з перших днів після землетрусу в Північній Італії молився за потерпілих і цікавився ходом подій. Понтифік заявив про це під час візиту в регіон Емілія-Романья 26 червня. Папа сказав, що прибув підтримати жертви лиха і принести їм надію. Спочатку Бенедикт ХVI відвідав місто Карпі, звідки попрямував в Роверета ді Нові, де відвідав сильно пошкоджений костел св. Катерини Олександрійської. Під його завалами загинув місцевий священик. На площі Роверета Понтифік зустрівся з жителями міста та регіону. "Я обіймаю серцем і думками всю місцевість та її мешканців, які зазнали збитків від землетрусу, особливо сім'ї та суспільство, що оплакують загиблих від цього нещастя", - сказав Папа присутнім в Реверета. Святіший Отець нагадав, що сильно знищена після Другої світової війни Італія, була відбудована не тільки завдяки матеріальній допомозі з боку інших народів, але перш за все, завдяки вірі свого народу, яка надихалася духом справжньої солідарності і бажанням кращого майбутнього, в дусі свободи і миру .

 

"Ви є людьми, яких всі жителі Італії поважають за вашу людяність і дружелюбність, за вашу працьовитість, поєднану з радістю до життя. Все це було піддане важкому випробуванню цією ситуацією, але вона не повинна і не може зашкодити тому, що є вашою суттю як народу - вашій культурі та історії. Залишайтеся вірними вашому покликанню бути братнім і солідарним народом і перемагайте кожну проблему з рішучістю, чинячи опір спокусам, які на жаль, пов'язані з цими моментами слабкості та потреб ", - сказав Папа.

 

Святіший Отець пообіцяв, що потерпілі ніколи не залишаться самотніми. І підтвердженням цьому служать останні тижні, коли потерпілі відчули солідарність і допомогу  багатьох осіб. "Моя присутність серед вас є одним з таких символів любові і надії. Дивлячись на ваші землі, я відчув глибокі емоції, бачачи численні рани ", - поділився Папа і додав, що бачив багато людей, які хочуть загоїти їх.

 

Понтифік закликав державні установи та людей доброї волі до солідарності з постраждалими від землетрусу. "Церква була і буде поруч з вами своєю молитвою і конкретною допомогою через свої організацій, особливо" Caritas ", який сприятиме відновленню парафіяльних структур", - пообіцяв Бенедикт ХVI.

 

За матеріалами radiovaticana.org